Selecteer een pagina

Poker

Poker is al tientallen jaren een van de meest populaire kaartspellen. Door de jaren heen zijn er vele variaties van poker ontwikkeld. Hieronder beschrijven we zes van de meest populaire pokervarianten van dit moment.

5-Card Stud

5-Card Stud poker is de meest simpele pokervariant en geschikt voor twee tot zes spelers. Elke speler krijgt vijf kaarten. De spelers mogen alleen die vijf kaarten gebruiken om een winnende hand samen te stellen. 

7-Card Stud

Bij 7-Card Stud krijgt elke speler zeven kaarten. Daarvan liggen drie kaarten naar beneden en vier kaarten omhoog. Elke speler moet uit die zeven kaarten de best mogelijke hand van vijf kaarten samenstellen.

Texas Hold ‘Em

Texas Hold ‘Em is verreweg de meest gespeelde pokervariant in de Verenigde Staten en wordt ook in de World Series of Poker gespeeld. Spelers krijgen twee hole kaarten en wachten tot er 5 community kaarten worden getoond. Er wordt in vier rondes gewed: één keer nadat de hole kaarten zijn gedeeld, één keer nadat de eerste drie community kaarten zijn onthuld (“the flop”), één keer nadat de vierde community card is onthuld (“the turn”) en tot slot nadat de vijfde community kaart is omgekeerd (“the river”). Spelers moeten hun beste hand samenstellen met een combinatie van vijf kaarten (hun hole kaarten en de community kaarten).

Omaha

Net als bij Texas Hold ‘Em zijn er bij Omaha vier rondes. Maar hierbij krijgt elke speler vier hole kaarten en worden de vijf community kaarten meteen getoond. Spelers moeten hun beste hand samenstellen uit twee van hun hole kaarten en drie gewone kaarten. Omaha poker kan door twee tot 10 spelers tegelijk worden gespeeld.

High / Low Chicago

Bij High Chicago wint de speler met de hoogste schoppenkaart die naar beneden ligt, de halve pot. Bij Low Chicago wint de speler met de laagste schoppenkaart de halve pot. De andere helft van de pot gaat naar de speler met de beste hand. Als iemand de beste hand én de winnende schoppenkaart (de hoogste of de laagste, afhankelijk van de versie die gespeeld wordt) dan wint die speler de hele pot. 

Het leuke aan High / Low Chicago is dat deze variant ook met andere pokervariaties gecombineerd kan worden. 

Follow the Queen

Bij deze variant op 7-Card Stud krijgen de spelers elk 7 kaarten. De wild cards in dit spel veranderen afhankelijk van de Koningin. Elke keer nadat er een Koningin is omgedraaid, wordt de eerstvolgende kaart een wild card. Wanneer er weer een Koningin wordt omgedraaid, komt de eerste wild card te vervallen en wordt de eerstvolgende kaart na de tweede Koningin de nieuwe wild card. Dit gaat zo door totdat het spel eindigt of alle Koninginnen in het spel zijn.